402N Apartment – new!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2020

The renovation of this 180m2 apartment sought to recover original features of the property while reorganizing a large part of the plant to meet the needs of new residents. We reconfigured the veranda environment that had been occupied in previous renovations and recovered the original wooden floor. The same type of cement slab with natural stones (and pigment specially developed for the work) was used on the floors, walls and benches of the rooms that have been entirely renovated: kitchen, bathrooms and balcony. Panels coated in natural wood laminate were used in the room and in the circulation in order to serve as a background for the collection of works of art.

Authors:
Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco
Project coordinator: Luciana Ribeiro
Team: Bárbara Neumann and Júlia Huff
Built Surface: 186m2
Project: 2019
Construction: 2019-2020
Contractor: ACO Engenharia
Photos: Joana França

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

402N Apartment – new!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2020

The renovation of this 180m2 apartment sought to recover original features of the property while reorganizing a large part of the plant to meet the needs of new residents. We reconfigured the veranda environment that had been occupied in previous renovations and recovered the original wooden floor. The same type of cement slab with natural stones (and pigment specially developed for the work) was used on the floors, walls and benches of the rooms that have been entirely renovated: kitchen, bathrooms and balcony. Panels coated in natural wood laminate were used in the room and in the circulation in order to serve as a background for the collection of works of art.

Authors:
Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco
Project coordinator: Luciana Ribeiro
Team: Bárbara Neumann and Júlia Huff
Built Surface: 186m2
Project: 2019
Construction: 2019-2020
Contractor: ACO Engenharia
Photos: Joana França

Seta