Office Building -new!

More information and photos coming soon!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2020

The building for the headquarters of this law firm that works with the renewable energy sector reuses the partially demolished concrete structure of an existing house. The project used steel structure and steel deck slabs to expand the existing construction area by 50% through additions and “grafts” of parts that were used even in the necessary reinforcement to remove columns from the original concrete structure. The new installations were made apparent in most of the building. The final shape of the roof is the result of the maintenance and reuse of the structure of two existing concrete slab roofs that were joined by a third central section of metal roof that has openings for natural light and ventilation.

The main access is located in front of a covered garden located in the central area of ​​the building, a space that preserves the original area of ​​the house’s internal garden. The internal façade of metallic structure and dry-wall walls unites the new and existing construction stretches, leaving openings of different sizes and positions. A second “skin” was created on this facade in steel structure and corrugated and perforated “aluzinc” sheets, one meter away from the internal facade. This surface protects the interior from excessive sunlight and maintains the view to the outside while the space between the facades allows natural ventilation and extra space for the passage of installations. During the day it looks monolithic, but at night it turns into a translucent surface. The building will reuse rainwater and make use of photovoltaic energy, in addition to incorporating other energy saving strategies in its daily use, such as the use of an automated VRF central air conditioning system and lighting control.

Authors: BLOCO + Renata Dutra Arquitetura
Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco and Renata Dutra
Project Coordinator: Giovanni Cristofaro
Team: Victor Machado and Marina Lira

Built Surface: 1600sqm
Project: 2018
Construction: 2018-2020
Structures: Proest Projetos de Estrutura e Construção Civil
Light Design: Light Design
Automation Arte em Cinema
Installation: Centra Engenharia
Landscape Design: Ana Paula Roseo + Cláudia Pellicano
Contractor: Helder Rossi
Preliminary Photos: Bloco Arquitetos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Office Building -new!

More information and photos coming soon!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2020

The building for the headquarters of this law firm that works with the renewable energy sector reuses the partially demolished concrete structure of an existing house. The project used steel structure and steel deck slabs to expand the existing construction area by 50% through additions and “grafts” of parts that were used even in the necessary reinforcement to remove columns from the original concrete structure. The new installations were made apparent in most of the building. The final shape of the roof is the result of the maintenance and reuse of the structure of two existing concrete slab roofs that were joined by a third central section of metal roof that has openings for natural light and ventilation.

The main access is located in front of a covered garden located in the central area of ​​the building, a space that preserves the original area of ​​the house’s internal garden. The internal façade of metallic structure and dry-wall walls unites the new and existing construction stretches, leaving openings of different sizes and positions. A second “skin” was created on this facade in steel structure and corrugated and perforated “aluzinc” sheets, one meter away from the internal facade. This surface protects the interior from excessive sunlight and maintains the view to the outside while the space between the facades allows natural ventilation and extra space for the passage of installations. During the day it looks monolithic, but at night it turns into a translucent surface. The building will reuse rainwater and make use of photovoltaic energy, in addition to incorporating other energy saving strategies in its daily use, such as the use of an automated VRF central air conditioning system and lighting control.

Authors: BLOCO + Renata Dutra Arquitetura
Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco and Renata Dutra
Project Coordinator: Giovanni Cristofaro
Team: Victor Machado and Marina Lira

Built Surface: 1600sqm
Project: 2018
Construction: 2018-2020
Structures: Proest Projetos de Estrutura e Construção Civil
Light Design: Light Design
Automation Arte em Cinema
Installation: Centra Engenharia
Landscape Design: Ana Paula Roseo + Cláudia Pellicano
Contractor: Helder Rossi
Preliminary Photos: Bloco Arquitetos

 

Seta