Colina House – new!

More photos and information coming soon!

UNDER CONSTRUCTION

BRASÍLIA-DF, 2020

The construction was implemented at the highest level of an existing landfill. Its “U” plan layout defines two wings interspersed with a central access garden. In the rest of the land, almost all existing trees have been maintained or relocated. The positions of two ipê and two large flamboyant trees directed the frontal retreats of the two wings of the building (rooms and services) which were positioned according to solar orientation and privacy criteria. Their ends are “suspended” in relation to the slopes.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Project Coordinator: Marina Lira
Team: Isabela Ferrari e Guilherme Mahana
Built Surface: 520sqm
Project: 2018
Construction: 2019-2020
Contractor: Diretriz Engenharia
Renderings: Futura 3D
Photo: Bloco Architetos

 

 

 

Colina House – new!

More photos and information coming soon!

UNDER CONSTRUCTION

BRASÍLIA-DF, 2020

The construction was implemented at the highest level of an existing landfill. Its “U” plan layout defines two wings interspersed with a central access garden. In the rest of the land, almost all existing trees have been maintained or relocated. The positions of two ipê and two large flamboyant trees directed the frontal retreats of the two wings of the building (rooms and services) which were positioned according to solar orientation and privacy criteria. Their ends are “suspended” in relation to the slopes.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Project Coordinator: Marina Lira
Team: Isabela Ferrari e Guilherme Mahana
Built Surface: 520sqm
Project: 2018
Construction: 2019-2020
Contractor: Diretriz Engenharia
Renderings: Futura 3D
Photo: Bloco Architetos

Seta