COR

CONSTRUÍDO

BRASÍLIA-DF, 2017

Awarded 1st prize at the 55th IAB-RJ (Brazilian Institute of Architects, Rio de Janeiro) Awards, category “Interior Design”

The COR shop is located in the underground parking of a shopping mall in Brasília, Brazil. The client´s briefing for the shop “COR” (colour in portuguese) asked us to create a space that could work both as a showroom for a brazilian brand of paintings and architectural coatings and as the backdrop for the display of the work of the furniture designer Paulo Alves. We looked at the work of Paulo Alves as a starting point. We saw his love for the concrete art as an element that could connect all the proposed uses: color.

We created a series of white walls that serve mainly as a backround for the furniture. These walls were positioned in space according to a single point of perspective at the main entrance of the shop. Therefore, from that specific point of view, the showroom looks like a sequence of white walls, floosr and ceiling. This specific point of observation is marked by a white circle on the floor inside the black room that precedes the entrance. However, small “pockets” of colorful walls, floors and ceilings are revealed as one enters the shop. This was achieved following the lines of perspective from the defined point of view to define the limits of the color surfaces. The internal colors are only revealed through the movement of the visitor.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Collaboration: Guilherme Mahana e Giovanni Cristofaro
Built Surface: 150m2
Project: 2017
Construction: 2017
Contractor: Kátia Pérsio
Photography: Haruo Mikami

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

Foto Loja Cor

COR

CONSTRUÍDO

BRASÍLIA-DF, 2017

Awarded 1st prize at the 55th IAB-RJ (Brazilian Institute of Architects, Rio de Janeiro) Awards, category “Interior Design”

The COR shop is located in the underground parking of a shopping mall in Brasília, Brazil. The client´s briefing for the shop “COR” (colour in portuguese) asked us to create a space that could work both as a showroom for a brazilian brand of paintings and architectural coatings and as the backdrop for the display of the work of the furniture designer Paulo Alves. We looked at the work of Paulo Alves as a starting point. We saw his love for the concrete art as an element that could connect all the proposed uses: color.

We created a series of white walls that serve mainly as a backround for the furniture. These walls were positioned in space according to a single point of perspective at the main entrance of the shop. Therefore, from that specific point of view, the showroom looks like a sequence of white walls, floosr and ceiling. This specific point of observation is marked by a white circle on the floor inside the black room that precedes the entrance. However, small “pockets” of colorful walls, floors and ceilings are revealed as one enters the shop. This was achieved following the lines of perspective from the defined point of view to define the limits of the color surfaces. The internal colors are only revealed through the movement of the visitor.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Collaboration: Guilherme Mahana e Giovanni Cristofaro
Built Surface: 150m2
Project: 2017
Construction: 2017
Contractor: Kátia Pérsio
Photography: Haruo Mikami

Seta