Concrete Parallel

BUILT

Brasília-DF, 2015

The main display window of the Líder Interiores store in Brasília was created to remain installed for one year in order to present the first collection of furniture from the brazilian designers Nada Se Leva and Lattoog for the brand. The store position inside a commercial gallery with little visibility has led to the idea of creating an artificial topography that could gradually rise the furniture pieces to the eye level, visible from the distance. The resulting “landscape” allows for visitors to walk on it and around the furniture. The gradual decrease of the height in the internal space towards the right corner on the back aims to facilitate the view of the larger pieces of furniture to compensate for their position on the less visible corner of the whole installation.

The geometry of the different steps was emphasized through a small intervention made for the last six months of the installation which painted in black the surfaces of all their sides and replaced all the furniture for new pieces with the exact same colour.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Colaboration: Guilherme Mahana
Furniture: Nada Se Leva e Lattoog
Photos: Haruo Mikami and Jomar Bragança

 

 

 

 

 

 

Foto Vitrine Líder 2015

 

 

Concrete Parallel

BUILT

Brasília-DF, 2015

The main display window of the Líder Interiores store in Brasília was created to remain installed for one year in order to present the first collection of furniture from the brazilian designers Nada Se Leva and Lattoog for the brand. The store position inside a commercial gallery with little visibility has led to the idea of creating an artificial topography that could gradually rise the furniture pieces to the eye level, visible from the distance. The resulting “landscape” allows for visitors to walk on it and around the furniture. The gradual decrease of the height in the internal space towards the right corner on the back aims to facilitate the view of the larger pieces of furniture to compensate for their position on the less visible corner of the whole installation.

The geometry of the different steps was emphasized through a small intervention made for the last six months of the installation which painted in black the surfaces of all their sides and replaced all the furniture for new pieces with the exact same colour.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Colaboration: Guilherme Mahana
Furniture: Nada Se Leva e Lattoog
Photos: Haruo Mikami and Jomar Bragança

Seta