House of Courtyards

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2018

Awarded Honorable Mention at the 56th Annual Awards of the Brazilian Institute of Architects in Rio de Janeiro (IAB-RJ), 2018

The organization of the program using a regular grid of 365x365cm has followed guidelines of solar orientation, views to the landscape and topography. The perimetral spaces that result from the volumes´ advances and setbacks configurate courtyards and articulate the uses of the house around them.  The green roof will cover most of the construction, it will be accessed through the bedrooms and by stairs that are positioned inside a open-air patio on the 1st floor.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Colaboration: Victor Machado, Marina Lira, Tatiana Lopes
Built Surface: 950m2
Project: 2015
Construction: 2015-2017
Landscape Design: Mariana Siqueira e Jardins do Cerrado
Contractor: Tecna Engenharia                                                                                                                                                                                                                                                                                              Photos: Haruo Mikami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

House of Courtyards

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2018

Awarded Honorable Mention at the 56th Annual Awards of the Brazilian Institute of Architects in Rio de Janeiro (IAB-RJ), 2018

The organization of the program using a regular grid of 365x365cm has followed guidelines of solar orientation, views to the landscape and topography. The perimetral spaces that result from the volumes´ advances and setbacks configurate courtyards and articulate the uses of the house around them.  The green roof will cover most of the construction, it will be accessed through the bedrooms and by stairs that are positioned inside a open-air patio on the 1st floor.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho e Matheus Seco
Colaboration: Victor Machado, Marina Lira, Tatiana Lopes
Built Surface: 950m2
Project: 2015
Construction: 2015-2017
Landscape Design: Mariana Siqueira e Jardins do Cerrado
Contractor: Tecna Engenharia                                                                                                                                                                                                                                                                                              Photos: Haruo Mikami

Seta