Naves House

PROJETO

BRASÍLIA-DF, 2017

Roofs formed by a sequence of parallel and perpendicular beams and slabs in exposed concrete with different alignments integrate the spaces of balconies, garage and living rooms under a single roof. These spaces can be transformed into one by opening large panels. Internally the different ceiling heights insinuates the uses of each space and the mismatches between the cover slabs create gaps for the entrance of direct and indirect natural light. The bricks receives a layer of white paint that will fade slowly under the action of the weather, marking the passage of time.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Collaboration:Guilherme Mahana, Marina Lira, Victor Machado
Built Surface: 500sqm
Project: 2017
Construction: 2018-2019
Image: Elisa Albuquerque / Bloco Arquitetos

Naves House

PROJETO

BRASÍLIA-DF, 2017

Roofs formed by a sequence of parallel and perpendicular beams and slabs in exposed concrete with different alignments integrate the spaces of balconies, garage and living rooms under a single roof. These spaces can be transformed into one by opening large panels. Internally the different ceiling heights insinuates the uses of each space and the mismatches between the cover slabs create gaps for the entrance of direct and indirect natural light. The bricks receives a layer of white paint that will fade slowly under the action of the weather, marking the passage of time.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Collaboration:Guilherme Mahana, Marina Lira, Victor Machado
Built Surface: 500sqm
Project: 2017
Construction: 2018-2019
Image: Elisa Albuquerque / Bloco Arquitetos

Seta