Matinha House

Preliminary Photos: Bloco Arquitetos
More photos and additional information will be available soon!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2015

The site of this house located in a gated community has a high slope to the bottom of the plot, where there is a forest reserve that served as a reference for the name of the house. The upper floor on a single level contains two suites and small circulation. The lower floor was divided into three distinct levels in order to improve the deployment to the land and minimize land movement. The first level of the lower deck contains the garage, the second level contains the social area, service, a guest bedroom and the third level contains the deck and the pool. The frontal (west) façade is isolated to the street and the later (nascent) has all the spaces facing the native forest with large openings from floor to ceiling.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Collaboration: Victor Machado, Marina Lira
Built Surface: 430m2
Project: 2015
Construction: 2015-2017
Structural Project: André Torres
Installations: Victor Silvério
Contractor: Memória Engenharia
Preliminary Photos: Bloco Arquitetos

 

 

 

 

 

 

 

Matinha House

Preliminary Photos: Bloco Arquitetos
More photos and additional information will be available soon!

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2015

The site of this house located in a gated community has a high slope to the bottom of the plot, where there is a forest reserve that served as a reference for the name of the house. The upper floor on a single level contains two suites and small circulation. The lower floor was divided into three distinct levels in order to improve the deployment to the land and minimize land movement. The first level of the lower deck contains the garage, the second level contains the social area, service, a guest bedroom and the third level contains the deck and the pool. The frontal (west) façade is isolated to the street and the later (nascent) has all the spaces facing the native forest with large openings from floor to ceiling.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco
Collaboration: Victor Machado, Marina Lira
Built Surface: 430m2
Project: 2015
Construction: 2015-2017
Structural Project: André Torres
Installations: Victor Silvério
Contractor: Memória Engenharia
Preliminary Photos: Bloco Arquitetos

Seta