Cora House

BUILT

Brasília-DF, 2018

The steep slope towards the back of the lot between its two sides have directed the project. The proposal starts from a strategy that defines the maximum area allowed for the occupation of the house and then projects plans of  different levels of ocupation and adaptation to the existing topography, aimimg to exacerbate its perception.

The maximum height on the main volume´s perimeter is fixed while different  inclinations of the lower part of the roof were manipulated to adapt it to the resulting topography in order to “compress” the internal ceiling heights towards the center of the occupation, opening it up again towards the existing woodland in the backyard.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco
Colaboration: Victor Machado, Tatiana Lopes
Built Surface: 290sqm
Project: 2013
Construction: 2013-2017
Structure: André Torres
Installations: Victor Silvério                                                                                                                                                                                                                                                                                                Photos: Joana França

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cora House

BUILT

Brasília-DF, 2018

The steep slope towards the back of the lot between its two sides have directed the project. The proposal starts from a strategy that defines the maximum area allowed for the occupation of the house and then projects plans of  different levels of ocupation and adaptation to the existing topography, aimimg to exacerbate its perception.

The maximum height on the main volume´s perimeter is fixed while different  inclinations of the lower part of the roof were manipulated to adapt it to the resulting topography in order to “compress” the internal ceiling heights towards the center of the occupation, opening it up again towards the existing woodland in the backyard.

Authors: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho and Matheus Seco
Colaboration: Victor Machado, Tatiana Lopes
Built Surface: 290sqm
Project: 2013
Construction: 2013-2017
Structure: André Torres
Installations: Victor Silvério                                                                                                                                                                                                                                                                                                Photos: Joana França

Seta