Clubhouse in Brasília

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2011

Finalist  “O Melhor da Arquitetura” Award, Editora Abril, São Paulo, 2011

The building is the condominium club house and it houses a restaurant, administration office, outdoor sports facilities and services. The main goal of the project was to make the building look almost invisible and blended with the landscape for those who would look towards it from the houses in the condominium.

The club house building consists of a central space and two “wings” with lower ceilings perpendicular to it. The central space is covered by a rectangular concrete structure that supports a green roof. This structure’s upper level is aligned to the lower street of the condominium, integrating its green roof to landscape that’s visible from the houses in condominium. Its visual presence is reinforced by the water tower that rises above the green roof.

The form of the building configures a central space where the swimming pools are located. A ramp connects this area to the open airsports facilities, which were placed in different levels, following the existing topography as much as possible. The different levels between the sports facilities were used to place the stands.

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Foto Clube Alphaville Brasília

 

Clubhouse in Brasília

BUILT

BRASÍLIA-DF, 2011

Finalist  “O Melhor da Arquitetura” Award, Editora Abril, São Paulo, 2011

The building is the condominium club house and it houses a restaurant, administration office, outdoor sports facilities and services. The main goal of the project was to make the building look almost invisible and blended with the landscape for those who would look towards it from the houses in the condominium.

The club house building consists of a central space and two “wings” with lower ceilings perpendicular to it. The central space is covered by a rectangular concrete structure that supports a green roof. This structure’s upper level is aligned to the lower street of the condominium, integrating its green roof to landscape that’s visible from the houses in condominium. Its visual presence is reinforced by the water tower that rises above the green roof.

The form of the building configures a central space where the swimming pools are located. A ramp connects this area to the open airsports facilities, which were placed in different levels, following the existing topography as much as possible. The different levels between the sports facilities were used to place the stands.

Seta